Скоро започва да тече периодът на задържане на животните

По обвързано подпомагане за Кампания 2018 г. периодът на задържане на животните е от 12 юни до 30 август 2018 г.

22.05.2018 | Коментари: 5 | 37586 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Скоро започва да тече периодът на задържане на животните. Той касае фермерите, които получават директни плащания и национални доплащания.
 
 
Обвързано подпомагане
Периодът на задържане на животните е 80 дни, считано от деня, следващ последния ден за подаване на заявленията за подпомагане. 
 
За Кампания 2018 г. периодът на задържане на животните е от 12 юни (включително) до 30 август (включително) 2018 г. 
 
Земеделските стопани имат правото да заменят заявените животни с други животни, отговарящи на изискванията за подпомагане по схемата към момента на замяната, при условие че извършат замяната в срок до 20 дни от края на събитието, което я е наложило, и заявят писмено в срок до 7 работни дни от деня на замяната в съответния отдел „Прилагане на схемите и мерките за подпомагане” в областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ извършената замяна. 
 
Преходна национална помощ 
По схемата за преходна национална помощ за говеда, необвързана с производството, допустими за подпомагане са земеделските стопани, които към последния ден за подаване на заявленията за подпомагане от текущата кампания (11 юни 2018 г. - при стандартна кампания без удължаване на периода за подаване на заявления), отглеждат в стопанствата си поне 70% от референтния брой животни, отглеждани към 28 февруари 2009 г. 
 
По схемата за преходна национална помощ за овце-майки и/или кози-майки, обвързана с производството, земеделските стопани трябва да задържат в стопанствата си заявените животни най-малко 100 дни от деня, следващ последния ден за подаване на заявленията за подпомагане. 
 
За Кампания 2018 г. периодът на задържане на животните по тази схема е от 12 юни (включително) до 19 септември (включително) 2018 г.
 
Земеделските стопани могат да заменят заявените животни с други животни, отговарящи на изискванията за подпомагане по схемата към момента на замяната, при условие че извършат замяната в срок до 10 дни от края на събитието, което я е наложило, и заявят писмено в срок до 7 работни дни от деня на замяната в съответния отдел „Прилагане на схемите и мерките за подпомагане” в областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ извършената замяна.
 
Преди всичко обаче е необходимо животновъдите да се подсигурят, че информацията от Системата за идентификация и регистрация на животните на БАБХ, индивидуалния паспорт и регистъра на стопанството за съответното заявено за подпомагане животно съвпадат.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

 Изтеглете безплатно Годишния обзор на пазара на земеделска техника в България за 2019 г.

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • bg
  22.05.2018, 20:15
  окрадохте животновъдите мандри от една страна държавата от друга,опустожихте селата и продължавате сас пълна да крадете труда на животновъдите,имате една много силна и ненаситна администрацийа койато се е заковала по службите като недосегаемите унижтожители и наказатели на трудежтийа животновъд,дано труда на нажите родители които ги откраднахте да заседнат и унижтожат най скъпото по важите крадливи гнезда
 • frrt
  22.05.2018, 19:01
  sis tezi ceni na mlyakoto dogodina kravi nyama da ostanat stacka kolegi
 • bim
  22.05.2018, 18:41
  Кога ще изплатят останалите 8 милиона от бюджета по СмлК??? Питайте ако може!
 • alkin
  22.05.2018, 17:11
  do joo kollega samo imash 1% i to da ne lipsva jivotnoto a samo ushnata marka.uspeh
 • Joo
  22.05.2018, 14:56
  Имаме ли право.да липсват 20% при налична проверка пример заевил.съм 100 бр овце и при проверката имам 80бр.

Последни новини