Да заколим прасето на Коледа – това е традиция, която българинът спазва години наред. Превърнал я е в ритуал и празник, както и в повод да се съберат роднини и приятели с кана вино край тях и вкусни пържоли в жарта на огъня. 
 
В забързаното си ежедневие обаче все по-малко хора от градовете имат възможност да отгледат прасе през годината и предпочитат да купят отгледано животно. През последните една-две години обаче предприемчиви животновъди предлагат една нова възможност – свински коледен туризъм. Възможността за свински коледен туризъм се рекламира чрез социалните мрежи като facebook и се радва на голям интерес. 
 
Ето какво гласи една от атрактивните обяви, на която Фермер.БГ попадна:
 
„ПРЯСНО ДОМАШНО СВИНСКО!
Като дребен производител, предлагам на заинтересуваните прясно домашно свинско месо. Животните се отглеждат без добавки за растеж, антибиотици и друга химия! По желание на клиента, прасето може да е живо или заклано. Цяло или на половинки. 
По желание може да участвате в ритуала, като за пълното ви удоволствие е подсигурен домашен уют и механа в Банско! Възможна доставка в София.“


 
 
 
 
 
 
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!