Тръгна кампания за даряване на животни на пострадалите стопани

Обединени български животновъди сформират щаб за съдействие и помощ на фермерите, чийто животни бяха евтаназирани

17.07.2018 | Коментари: 2 | 6817 прочитания
Автор: Биляна Панчева, Фермер.БГ
Всеки, който иска да дари животни на животновъдите, чийто животни бяха евтаназирани, може да го направи като се свърже с членовете на Управителния съвет на „Обединени български животновъди".
 
 
По този начин на всеки, който желае да продължи дейността си ще осигурим безвъзмездно животни. Това съобщиха от организацията за Фермер.БГ.   
 
„Сформираме щаб за съдействие и помощ към пострадалите колеги животновъди“, посочиха браншовиците. Решението за това е взето на заседание на Управителния съвет на организацията, а причината е създалата се тежка ситуация в сектор „Животновъдство" и най-вече заради чумата но овцете и козите. 
 
„Предвид бързото разпространение на заболяването искаме точна и ясна информация какви размери е достигнало заболяването и в какъв периметър се движи в момента. 
 
Отпращаме призив към всички колеги, ветеринарните власти да бъдат оставени да извършат необходимите действия, в случай, че това заплашва сигурността на целия бранш в животновъдството“, се казва в позицията на „Обединени български животновъди“, който изразяват своята съпричастност към колегите си, чийто животни се наложи да бъдат евтаназирани. 
 
От организацията настояват още да се проведат областни консултативни съвети по животновъдство за оповестяване на решенията и да се даде гласност на инициативата. 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

 Изтеглете безплатно Годишния обзор на пазара на земеделска техника в България за 2019 г.

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

  • Един
    17.07.2018, 20:54
    Начин за контакт с „Обединени български животновъди"?
  • хубаво ..
    17.07.2018, 20:20
    хубаво, радва се е че има и такива хора, но тези райони са заразни; как така ..? нека да минат поне 15-20 години и чак тогава да се отглеждат животни ..! нали това е целта на тази "хуманна" акция ..?

Последни новини