USDA: Сухото мляко и маслото ще задържат цените си

Прогнозите са за новата 2018 г.

04.01.2018 | Коментари: 0 | 2871 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Според прогноза на USDA за 2018 година се очаква да продължи значителната корекция при цената на маслото, но силното потребителско търсене, ще задържи цената над 4000 $ за тон, сочи анализ на Центъра за икономически анализи на селското стопанство (CAPA).
 
 
Цените на сирената и пълномасленото сухо мляко ще намалеят умерено, докато цената сухото обезмаслено мляко ще продължи да се задържа около 2000 $ на тон, поради значителното предлагане в ЕС и САЩ.
 
Пазарът на сухо обезмаслено мляко, ще продължи да бъде изключително конкурентен. Възстановяването на производството в Австралия поради очакваните по-добри климатични условия и по-високи изкупни цени и увеличението на продуктивността на млечното стадо в Нова Зеландия също ще окажат влияние на пазара, смятат от CAPA.
 
Вносът от Китай на млечни продукти пък се очаква да продължи да бъде силен, поради нарастващите доходи на средната класа, пише още в анализа.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини