В Швейцария тръгна акция срещу „пестицидните фермери“

Активисти събраха 114 420 подписа под искане за екологизация на субсидиите в земеделието

23.01.2018 | Коментари: 1 | 4777 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Швейцарски активисти събраха огромен брой подписи под екологична петиция с искане да се намалят субсидиите за фермерите, които използват пестициди или антибиотици в своето стопанство.
 
 
Организаторите на кампанията връчиха на властите апел със 114 420 подписа на швейцарски граждани в подкрепа на инициативата „Чиста питейна вода и здрава храна“, съобщи swissinfo.ch.
 
В текста се казва, че федералните власти са длъжни да гарантират на гражданите, че селското стопанство ще снабдява населението с безопасни хранителни продукти и с чиста вода за пиене.
 
 
 
Активистите също така призовават институциите да съкратят субсидиите за фермерите, които не се занимават с органично селско стопанство.
 
В момента земеделците в страната получават 2.8 млрд. швейцарски франка субсидии за своята дейност.
 
Според авторите на петицията, паричната помощ би трябвало да се предоставя само на тези фермери, които отговарят на минималните стандарти за предоставяне на „изискваните екологични услуги“.
 
Това означава да подкрепят биологичното разнообразие, хуманното животновъдство и правилния сеитбооборот, а също така да не използват пестициди и да хранят животните с фуражи, произведени в собствените ферми. 
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

  • proba
    23.01.2018, 10:24
    Браво! Да се надяваме, че следващия век ще се приеме и у нас...

Последни новини