ВИП зона за ексклузивни вина - за първи път на Винария

Шансът на България са местните сортове винено грозде, коментират от лозаро-винарската камара

14.02.2018 | Коментари: 0 | 5046 прочитания
Автор: Фермер.БГ
ВИП зона за ексклузивни вина ще бъде представена за първи път на международната специализирана изложба „Винария 2018“.
 
 
В нея ценителите ще могат да дегустират както спечелилите „Златен ритон“ вина, така и висок клас напитки, които се произвеждат в лимитирани серии. Инициативата е на Националната лозаро-винарска камара и се провежда съвместно със Съюза на енолозите в България.
 
За втора поредна година на международната специализирана изложба „Винария“ ще бъде присъдено отличие за вино от местен сорт. 
„Шансът на България са местните сортове“, коментира председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев. 
 
Той уточни, че това е инициатива, която трябва да продължи, за да се стимулират винопроизводителите, които работят с местни сортове и да се промотира българското вино по света. 
 
По думите му, призът „Препоръчано вино от местен сорт“ вече дава заявка за изграждането на добър имидж на родните вина, които по-лесно се налагат на нови чуждестранни пазари.
 
 
 
„Хубавото е, че и тази година успяваме да съхраним уникалната атмосфера на Града на виното“, допълни Радослав Радев. 
За четвърта поредна година в 11-а палата на Международен панаир Пловдив над 50 винопроизводители от страната и чужбина ще представят най-добрите свои напитки от 21 до 25 февруари 2018 г. 
 
Според Радослав Радев Градът на виното е успешен формат, пресъздаващ атмосферата на Стария Пловдив, предпочитан със стила и уюта си от изложители и посетители. Атрактивната визия на „Винария“ хармонично се съчетава с международната изложба за храни и напитки „Фудтех“ и със зоната „Вкусове от Италия“, както и със съвременните технологии и оборудване за лозаро-винарския сектор, разположени в 10-а палата на панаирния комплекс.
 
 
Радослав Радев прогнозира, че „Винария“ и тази година ще затвърди позицията си на най-успешния лозаро-винарски форум в България, който демонстрира не само родното винопроизводство, но и иновации в сектора.
 
За четвърта поредна година Градът на виното, „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“ са част от мега форума за агробизнес, храни, вино и туризъм, който е единствен на Балканите. Той включва и още три изложби „Агра“, „Апи България“, „Дибла - идеи и продукти за интериора“, които представят развитието на хранително-вкусовата индустрия и на хотелиерския и ресторантьорски бранш.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини