Внимание: Изтича срокът за сключване на договори с ветеринарите!

БАБХ утвърди новите образци на договорите между фермерите и ветеринарните лекари

09.10.2018 | Коментари: 4 | 4997 прочитания
Автор: Весела Ванева, Фермер.БГ
Срокът за сключване на договорите между животновъдите и регистрираните ветеринарни лекари изтича на 1 ноември. Договорът се сключва по образец, одобрен от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).
 
 
Изпълнителният директор на Агенцията по храните д-р Дамян Илиев утвърди днес образци на договорите между регистрираните ветеринарни лекари (РЛП) и фермерите в частта им, свързана с изпълнение на мерките по Националната програма за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на болестите по животните и зоонозите, съобщиха от БАБХ.
 
Оттам допълват, че в края на септември са съгласувани крайните варианти на договорите след обсъждане между експертите от дирекция „Здравеопазване и хуманно отношение към животните и контрол на фуражите“ (ЗХОЖКФ) към Централно управление на БАБХ и ръководството на Българския ветеринарен съюз (БВС).
 
Образците на договори са подписани от д-р Георги Чобанов директор дирекция Дирекция ЗХОЖКФ, и д-р Трифон Цветков – председател на БВС.
 
Законът за ветеринарномедицинската дейност изисква и собствениците на лични стопанства да имат сключен договор с регистриран ветеринарен лекар. В обектите тип „заден двор“  също се извършва профилактика, лечение и диагностика на болестите по животните.
Смяна на ветеринарния лекар може да се извършва до два пъти в рамките на една календарна година през месец януари или през месец юни, предвижда още законът.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • фермера
  11.10.2018, 14:00
  Защо да му подписвам на доктора сега нов договор, като мога да го сменя през януари с друг доктор.Той ми направи всички ваксинации на животните за тази година, а тия от БАБХ-то само за това ги търсят тези договори/ заради ДПП-то/.Пак бумащини заради малоумщината на някой чиновник от БАБХ.
 • Ренегат
  09.10.2018, 20:33
  Не може да се мисли така защото и животните и хората се нуждаят понякога от лекар.
 • ииииииииииииииииииииииии
  09.10.2018, 15:06
  днес утвърдил формулярите дъртака ама срока изтича. и от какъв зор задните дворове ще мита договори за да плащат на тия едни грешни пари ли. Че то като има нещо сериозно и то се прехвърля изследването и профилактиката на стопаните за какво да им плаща на тия навлеци напразно. Държавата като сатне нещо сериозно и абдикира и мониторинга си го плащат хората както направиха с птичия грип. Няма такава държава осолено в частта ветеринария пълна абдикация само вземане на пари за нищо
 • Стига
  09.10.2018, 15:02
  Ей Вие там, стига с това безобразие! По колко пъти в годината ще сменят бланките? Не е ли по удобно да смените д-р Дамян Илиев, Директора на БАБХ и без тоав той за нищо не става от една страна, а от друга, до кога ще съществува тази мега Агенция, която няма равна на себе си в нито една страна по света?

Последни новини