Внимание! Приключи крайният срок за коригиращите декларации пред НАП

Земеделците най-активно подават този вид декларации, посочиха от приходната агенция

01.10.2018 | Коментари: 0 | 3781 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Срокът за подаване на коригиращи данъчни декларации изтича днес - 1 октомври, припомнят от Националната агенция за приходите (НАП). 
 
Всеки, който има някакъв пропуск при подаването на годишната си данъчна декларация за доходите от миналата година, може да го поправи до края на деня без никакви санкции. 
 
Земеделските производители най-активно подават коригиращи данъчни декларации“, съобщи пред националното радио говорителят на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров. Според него, основната причина за това масовото подаване на коригиращи декларации от земеделските производители е „незнанието".
 
„Ние започнахме една информационно-образователна кампания към тези хора, така че да се знае, че оттук нататък не само доходите субсидии, които получават от Държавен фонд „Земеделие", но и доходите от селскостопанска продукция ще бъдат декларирани, облагани съгласно закона", добави Бъчваров. 
 
Практически земеделците плащат 4% данък върху дохода, вместо 10, което важи за всички останали български граждани. Бъчваров припомни, че тази година е първата, в която НАП получава информация за платените субсидии за 2016 г. и 2017 г. 
За те, които изобщо не са подали декларации, ще има административни санкции, докато за тези, които са подали декларация, но се налага да я коригират, законът е по-благосклонен, обясни говорителят на НАП.  
 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини