Внимание, земеделци: Важни срокове

Вижте кои са те, за да не ги пропуснете

08.08.2018 | Коментари: 4 | 49761 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Предстоят редица важни срокове за земеделските стопани. Вижте кои са те, за да не ги пропуснете.
 
 
След като на 31 юли изтече срокът за подаване на декларации и заявления за земята до 5 август трябваше да се издаде заповед за назначаване на комисия, която ще ръководи сключването на споразумения, както и изготвянето на служебни разпределения за всяко землище на територията на съответната област. Предстои в срок до 10 август, общинските служби по земеделие да предоставят на ползвателите и комисията списък на имотите с правно основание и имотите "бели петна".
 
До 15 септември трябва да бъде изготвен проекта за служебно разпределение на масивите за ползване. След като това стане ясно, директорите на областните дирекции по земеделие имат време до 1 ноември да издадат заповед за разпределение на масивите за ползване за стопанската година.
 
На 10 ноември пък изтича срокът, в който трябва да се издаде заповедта за разпределение на масивите за ползване. След това, в срок до 3 месеца от обявяването на заповедта, ползвателите са длъжни да внесат по транзитна бюджетна сметка на областната дирекция по земеделие сума, равна на средното рентно плащане за съответното землище за предходната стопанска година.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

 Изтеглете безплатно Годишния обзор на пазара на земеделска техника в България за 2019 г.

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • Буден гражданин.
  21.08.2018, 21:48
  Информацията, която публикувате е неточна и неясна. Срокът за издаване на заповед от директорите на областните дирекции "Земеделие" за всяко землище , е 1 октомври. Статията е неточна от гледна точка на законодателството в България. Направена е уж за улеснение, но не се вижда никакъв полезен материал. Не е ли по-добре да пишете за това как по-лесна да бъде комуникацията​ между арендатор и собственик на земеделските земя ? Редица от собствениците бездействат. Те не познават земите си, не знаят къде им е останала наследствена. Ярък пример е фактът, че определен земеделец сключва договор за аренда с 1/12 идеална част, тъй като е успял да открие само един от съсобствениците на имота. Защо пишете нереална информация ? Защо не ползвате съвети от хората, които работят тази специфична материя ? А стъпвате само на журналистически писания ? Моля да изпратите отговор или да коригирате статията си.
 • Мариана Христовс
  10.08.2018, 14:48
  Може ли Арендатор да третира земята с хербицид, без да засява нещо унищожавали биоразнообразието и то в район водосборна за питейна вода?
 • Черешка
  09.08.2018, 17:13
  Нещо са ви сбъркани сроковете! Само сроковете 5.08. и 10.08. са ви верни!!!! Четете закона!!!
 • З.П.
  09.08.2018, 15:11
  Като мине срока тогава казвате

Последни новини