За винари: Дегустация на грозде и вино

Събитието ще се състои на 23 август в Плевен

20.08.2018 | Коментари: 0 | 581 прочитания
Автор: Фермер.БГ
За любителите на дионисиевата течност, в четвъртък, 23 август, в Плевен, ще се състои дегустация на грозде и вино. Събитието е в рамките на Открития ден на десертното и винено грозде, организиран от Института по лозарство и винарство (ИЛВ) в Плевен, съвместно с Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) и Селскостопанска академия (ССА), съобщиха от института.
 
 
По време на форума, лозари и винари, специалисти и експерти от цялата страна, ще имат възможност да дегустират зряло десертно грозде - реколта 2018 г., и вино - реколта 2017 г.
 
Снимка: ИЛВ-Плевен
 
Откритият ден, в който е предвидена и дискусия по проблемите на лозарството, ще започне от 10:30 часа в сградата на ИЛВ в Плевен. Програмата предвижда известният български селекционер проф. Мирослав Иванов да представи селекционираните в Плевенския институт нови десертни и винени сортове лози, като ще бъдат показани нови препарати за торене и за растителна защита.
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини