Темата на първоноемврийското издание на фермерския фестивал, който се провежда всяка сряда пред сградата на министерството на земеделието, храните и горите,е заешкото месо. 
 
Посетителите ще могат да опитат прясно заешко месо от малката семейна ферма „Тюлбето“ на Димка и Николай Христеви от Казанлък, по специални рецепти на Димка и други майстори, разказаха организаторите на фестивала.  
 
Със своите изключителни хранителни качества заешкото месо е алтернатива за здравословно и диетично хранене. По съдържание на белтъчини – 22 %, заешкото месо държи рекорда спрямо останалите видове месо. Усвояването на белтъчините на заешкото месо в човешкия организъм е 90%, докато за другите видове месо е максимум 64%. Заешкото месо е бедно и на мазнини. С изключение на кравето мляко заешкото месо съдържа най-малко холестерин от всички храни от животински произход.
 
Основните дегустации са по традиция на два пъти през деня: от 12 до 13 часа и от 17 до 18 часа в демонстрационната шатра.
 
 
На фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ има богато разнообразие автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко, кашкавал, масло, извара, мед, сладка, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, сезонни плодове и зеленчуци, гъби, биовино, оцет, билки и подправки. 
 
Много от продуктите са биологични.  Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за  сътрудничество.
 
Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10:30 до 18:30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (бул. „Христо Ботев“ 55). Организатор е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в рамките на проект „Седмичен фестивал „От нашата ферма- с любов за Вас“, който фондацията изпълнява с финансовата подкрепа на Столичната община, Програма Европа 2017, в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и район „Средец” на Столичната община.