Зелето, картофите, доматите и краставиците поскъпват най-много през месец септември – съответно с 16, 11, 19 и 11,5%, сочат данните на Националния статистически институт.  
 
През септември 2014 г. са се увеличили също цените на следните хранителни продукти: месо от домашни птици - с 0.9%, мляно месо (кайма) - с 1.2%, прясно мляко - с 0.5%, сирене и кашкавал - съответно с 0.4 и 0.3%, олио - с 0.1%, цитрусови и южни плодове - с 6.9%, всички видове пипер с 2.6%, моркови - с 2.5%, картофи - с 11.4%, кафе - с 1.3%, минерална вода - с 1.0%, бира - с 0.2%, и други
 
Според НСИ през изминалия месец най-много поевтиняват ябълките (8.1%), гроздето с 8.7% и зрелият лук - с 6.7%. Спадат също така и цените на ориза, брашното, белия хляб; свинско месо, трайни колбаси, яйца, млечни масла и маргарин, леща, маслини, захар и др.
 

Инфлация и индекси на потребителските цени за Септември 2014 година

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!