о

Цената на лука примами италианските фермери

Те заложиха на повече засети площи с културата

23.03.2019 | Коментари: 0 | 2098 прочитания
Автор: Фермер.БГ

Ситуацията на пазара за лук през сезон 2018/2019 провокира италианските земеделци да заделят повече площи за отглеждането на културата. По предварителни данни в Северна Италия са засети около 1000 ха повече, сравнено с година по-рано, съобщава FreshPlaza.

Европейският пазар в окачване на лука от Египет

Високата цена на лука през последните няколко месеца са примамка за производителите. Те се надяват на същите цени и през следващата кампания.

Регистрирахме увеличение на площите с лук. Надяваме се всичко да върви по вода, информират местните земеделски служби.

За да се случи това, новият сезон трябва да се развие по сходен на миналогодишния сценарий. Разбира се, съществува и риск. Ако нещата се случат по примера от 2017 г., цената на лука ще е по-ниска.

Търсенето на лук беше много високо през последните месеци. Изгодно беше да се продава на вътрешния пазар, което доведе до увеличаване на печалбите. Рентабилността дойде и от високото търсене в чужбина, информират италианците.

Първоначалната инвестиция в лук не е твърде висока – около 2000 евро/ха и дори по-малко. Ако сезонът мине без сътресения, добивите ще са задоволителни.


 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини