о

ДФЗ актуализира важни срокове за стопаните

До 29 март пчеларите могат да заявят желание за помощ при унищожени пчелни семейства

14.03.2019 | Коментари: 1 | 37977 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) актуализира сроковете за пет текущи приема по схемите за държавни помощи.
 
 
До края на  този месец – 29 март, се приемат заявления за Схемата за държавна помощ за компенсиране на материални щети по загинали селскостопански животни и унищожени пчелни семейства в резултат на природни бедствия. 
 
До 15 май земеделските стопани могат да кандидатстват по  Схема за държавна помощ „Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по „Национална програма от мерки за контрол на почвени неприятели по картофите от сем. Телени червеи (Elateridae)“.
 
В края на юли – 31-во число, изтича срока за подаване на документи за държавна помощ по Схема за подпомагане „Помощ за съфинансиране на застрахователни премии при застраховане на селскостопанска продукция“. 
 
За държавна помощ „Инвестиции за закупуване или изграждане на обекти за преработка и/или обработка на сурово мляко” ще се приемат заявления, докато се изчерпи ресурса, посочват от фонда. 
 
За сертифициране на стопанствата в сектор „Плодове и зеленчуци“ по стандарта GLOBAL G.A.P ще се приемат документи до 31 август 2019 г. 
 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

  • Иван Стоянов
    28.03.2019, 15:39
    какво стана със субсидиите вече 10 ден няма пари,някой знае ли нещо

Последни новини