о

Държавата прави фирма за износ на храни за Саудитска Арабия

Съвместното дружество ще бъде регистрирано в България с капитал от 784 000 лева

20.02.2019 | Коментари: 6 | 5461 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Нова смесена компания с държавно участие ще съдейства за увеличаване на износа на български селскостопански стоки за Саудитска Арабия.
 
 
Правителството разреши днес създаването на съвместно дружество между Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) и Компанията за инвестиции в земеделието и животновъдството (SALIC) на Кралство Саудитска Арабия, стана ясно от съобщение на правителствената пресслужба.
 
Компанията ще бъде регистрирана в България като акционерно дружество с капитал 784 000 лева. Двете страни ще имат равни дялове по 50%. 
 
Снимка: pixabay.com
 
„Целта е да се подкрепят бизнес проекти на български компании чрез изготвяне на проучвания и бизнес планове от реномирани международни организации. Ще се засилят бизнес-контактите и преговорите между фирми от двете страни, за да се привлекат инвестиции в българското земеделие, животновъдство и преработвателна промишленост“, подчертава съобщението.
 
Правителството е приело и постановление за одобряване на промени в бюджета на МЗХГ за тази година, за да се финансира създаването на дружеството.
 
Като резултат от работата на новата компания Кралство Саудитска Арабия и България очакват да се увеличи експортният потенциал на българската селскостопанска продукция и да се повиши продоволствената сигурност на арабската страна.

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • Дедо Демир
  27.02.2019, 12:00
  Фуражен завод в Добруджа за снабдяване на Ибн Ал Камил. Това и при соца бай Тодор не го направи защото знаеше, че изнася полуфабрикат за камилите и конете на пясъчните хора. И каква продоволствена сигурност на СА. Тя нашта е на такова ниво, че пенсионерите са в кофите за боклук и чакат седмо число на месеца да си платят лекарствата.
 • даниела
  22.02.2019, 17:18
  САМО ЛЪЖИ И КРАЖБИ ДРУГО НИЩОООООО
 • Иван Генов
  21.02.2019, 9:29
  А другите фирми и те ли трябва да изнасят стоки чрез тази фирма? Ега ти монопола. Абсолютна далавера.
 • хаха
  21.02.2019, 5:26
  много мъка ...боже...продоволствената сигурност на арабският свят,та до колегата то твойте деца и внуци муфат второ качество вносна храна...ти арабегите дето се раждат милионери с дипломи от Харвард,Оксфорд,Кембридж и т.н. ще храниш...верно ли бе...и с какво да попитам
 • до колегата
  20.02.2019, 19:37
  Айде стига си се правил на умник. Хората правят първа крачка , малка но сигурна, и не плюят като теб а мислят за бъдеще. Почети малко , помисли малко и стига с домашната ракия ,че хич акъл не ти остана. Става дума за продоволствената сигурност на арабския свят, ако изобщо разбираш за какво става дума, какво повече искаш ??
 • Фермер
  20.02.2019, 16:39
  Не се ли НАКРАДОХТЕ вече ?!?!?!?

Последни новини