о

Имате време за очертаване до 23 май

Периодът на подаване на заявления със санкция се удължава с 25 календарни дни

15.05.2019 | Коментари: 11 | 11297 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Министерство на земеделието, храните и горите удължи срока за подаване на заявленията за подпомагане с директни плащания за Кампания 2019 до 23 май включително без санкция, съобщи пресслужбата на ведомството.
 
 
Периодът на подаване на заявления със санкция се удължава с 25 календарни дни, след датата, фиксирана за удължаване, допълниха от министерството. 
 
Това стана днес, след като в Официалния вестник на ЕС беше публикуван Регламент за изпълнение на Европейската комисия за дерогация. Във връзка с изпълнение на решението МЗХГ ще спази всички необходими процедури за промяната, допълниха оттам.
 
Кампанията за подаване на заявления изтичаше днес, 15 май, но преди два дни статистиката на министерството показа, че вероятно ще бъдат подадени още над 20 хил. заявления за директни плащания.
 
До 13 май бяха регистрирани 93 100 заявления за субсидии с обща очертана площ около 36 милиона декара. Данните от предишни години показват, че обикновено се подават около 110 хиляди заявления за директни плащания.
 
Поначало кампанията започва на 1 март, но тази година много дълго – чак до средата на април, в компютърната система ИСАК не бяха заредени слоевете, а системата не позволяваше проверка на очертаването и заявленията не можеше да бъдат приключвани.
 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • крокодил
  16.05.2019, 23:37
  Колеги, другарката Фермерка ли е лицето на земеделеца в страната ни? Лицето, което твърди, че не го интересуват, а и сигурно не спазва законите, наредбите и регламентите, ама иска помощи от държавата. Такова мислене съвпада напълно с това на една нарастваща на брой етническа група в страната ни, нали? Срам за земеделската общност!
 • крокодил
  16.05.2019, 23:25
  Фермерке, жалко за съществуването на някои говеда, под формата на човешки същества. Въобще имате ли в главата си идея кой точно и за какво Ви пречи или само си търсите нужните Ви 15 минути слава, без да знаете пред кого и за какво? Кой Ви е лъгал и за какво точно ви е попречил?
 • Рефмерка
  16.05.2019, 21:01
  Дрюгарю Крокодил, Въобще не ме интересуват вашите регламенти и закони. Това министерство си има министър, заместник министри, директори на дирекции, отдели и какво ли още не. И те са длъжни да ни осигурят възможност за подаване на заявления за подпомагане в продължение на 2 месеца и половина. Ако някой друг отговаря - ами министърът да го наказва, да го сменя, а не да говори врели некипели по срещите с фермерите. Ама някой явно го заблуждава, че всичко е наред.
 • крокодил
  16.05.2019, 14:33
  другарке Рефмерка, преди да пишете кой какво организира спрямо вашите усещания и интуиция е хубаво малко да почетете закони, наредби и регламенти. ДФЗ е единствената в България разплащателна агенция. Като разплащателна агенция ДФЗ организира очертаването на площи и подаването на заявленията на змеделските стопани към нея, а не МЗХ-то. Това го пише и в регламентите на ЕП и ЕК, както и в нашия си ЗПЗП. но няма кой да чете явно. Само знаете едно - един стар лозунг "Ти имаш право на тези пари". А специално СЕУ си е изцяло разработка на ДФЗ, като по този начин и отговорността за функционирането на системата също.
 • SDD
  16.05.2019, 9:12
  Е то остава да не го удължи ... : Допустимия слой не е реален - режат ни от допустимата земя от година на година все повече и повече. 300 дка допустими миналата година , тази ми е абсолютно същата земя заявена 287.56 дка допустими. Питам аз защо? Отговарят ами това го дава по слой.. НР2 полупланински райони не го зарежда за цялата ЗАПАДНА СТРАНДЖА почти .. НАТУРА 2000 за същия регион е намалена 80% от предходната година Най-смешното ДФЗ в цяла Европа сме ние крадци и лъжци,сменят се като кърпи и идват по лоши и по крадливи ...
 • Фермерка - до Тя
  16.05.2019, 0:51
  И защо да питам Живков и ДФЗ. Чертането не се ли организира от МЗХ. Заместничката Виргиния Кръстева не разказваше ли лично по всички събирания по области, че вече може да се чертае онлайн.
 • proba
  15.05.2019, 20:16
  Kakво ги бравосвате?! С удължаването се изместват всички срокове (които и без това не се спазват от МЗХ и ДФЗ) назад. А Онлайн чертането от 2-3 години го влачат, само с обещания...
 • Какво браво бре?
  15.05.2019, 19:40
  Информацията че ще има удължаване бе дадена преди две седмици от Порожанов. И той твърдеше, че удължаването ще е минимум 10 дни. А вие продължавайте да бравосвате, докато ви правят на маймуни.
 • Тя
  15.05.2019, 18:03
  Фермерка, питай Дфз и Живков защо не се чертае онлайн!
 • фермерка
  15.05.2019, 18:00
  Госпожата да попита подчинените си кога започна кампанията по очертаване. Защо се загуби месец и половина. Защо ИЗЛЪГАХА, че ще може да се чертае онлайн, а това така и не се случи? Някой ще поеме ли отговорност най-накрая за всичко, което ни причинява?
 • fermersofiq
  15.05.2019, 16:55
  И защо никой не каза поне едно браво на Госпожата.....

Последни новини