о

Изнасяме 640 тона шафранови луковици в Китай

Общата сейност за експорт възлиза на 6,5 млн. евро

21.03.2019 | Коментари: 1 | 2573 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Общо 640 тона шафранови луковици ще изнесе България за Китай, в срок от три години.
 
Това гласи наскоро сключеното тристранно споразумение между Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа, Българската национална асоциация на производителите на шафран и биологични шафранови продукти и „Джъдзян Янтйен за земеделие, наука и технологии Ко.“ ООД, съобщиха от Центъра за сътрудничество.
 
 
Трите страни подписаха споразумение с 3-годишен план за изпълнение. Тази година ще е пилотна за България. През 2019 г. страната ни ще изнесе за Китай 40 тона шафранови луковици, за следващата година – 200 тона, а през 2021-а – 400 тона.
 
Общата стойност на шафрановия минзухар, който ще бъде експортиран, възлиза на 6,5 млн. евро. 
 
На 31 октомври 2018 г. Центъра за сътрудничество и „Джъдзян Янтйен за земеделие, наука и технологии Ко.“ се споразумяха да работят за насърчаване на сътрудничеството и информационния обмен, за популяризиране на селското стопанство, науката и технологиите, търговията, туризма и културния обмен в областта на шафрановата индустрия.
 
 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

  • офф
    21.03.2019, 18:58
    Браво! Преди години знайни и незнайни "експерти" обикаляха чужбина и за смешни стотинки учиха другите как да отглеждат рози, че да си загубим бизнеса, сега виждам че и със шафрана ще направят същата простотия. *диоти

Последни новини