о

Животновъди от Струма организират протест на 6-и Юни. Искат оставки

Членовете на сдружението, които ще излизат на протест настояват и за механизъм за трансформирането на съществуващите кредити, сключени между ДФ ”Земеделие” и животновъдите през 2008, 2009 и 2010г. за изхранване на животните

04.06.2014 | Коментари: 3 | 20334 прочитания
Автор: Фермер.БГ

Животновъди от "Национална асоциация на животновъдите и земеделците - Струма 2012" организират протест на 6-и Юни в Дупница на изхода за София. В изпратено писмо до Фермер.БГ, Юлия Коюнджийска от сдружението заявява, че началният час на протеста ще бъде от 12ч. до паметника "Дупнишка комуна".

 

Животновъдите от Струма излизат на ефективен протест заради проблеми с изплащанията на субсидиите по мярка De Minimis, като според тях те не са изплатени на 100%. Друг проблем посочен от протестиращите е, че обещаните национални доплащания за земя, обвързана с животни в размер на 5 лева/дка за крава/биволица и 1 лв./дка за овца/коза не са включени официално в кампанията по заявяване за подпомагане 2014г.

 

Членовете на сдружението, които ще излизат на протест настояват и за механизъм за трансформирането на съществуващите кредити, сключени между ДФ ”Земеделие” и животновъдите през 2008, 2009 и 2010г. за изхранване на животните в държавни помощи и субсидии и отписването им като съществуващо задължение на животновъдите към ДФ ”Земеделие”.

 

В декларацията на животновъдите, те призовават и за оставки на служители в МЗХ и ДФЗ, които са спъвали работата и диалога им с МЗХ.

 

Цялата проетстна декларация може да видите тук
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • niki_dobrev
  04.06.2014, 23:31
 • venets
  04.06.2014, 18:58
  А на този колега, натиснал червения бутон бих казал, ако има с нещо да не си съгласен , НАПИШИ ГО, ЗАЩОТО , АКО ОТРИЧАШ ВСИЧКО, МЯСТОТО ТИ НЕ В ТОЗИ ФОРУМ!!!
 • venets
  04.06.2014, 11:58
  Браво на колегите!Сега е моментът да се събудят и останалите спящи, да подкрепят колегите си , защото и те имат същите проблеми!Някои питаха по форумите как да се решат проблемите - ЕТО ГО НАЧИНА - ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТ, ВСИЧКИ ДА ЗАЩИТИМ ИСКАНИЯТА СИ!!!

Последни новини