о

Как се търгува електронно с аграрни стоки?

Първият демонстрационен център заработи в Аграрния университет в Пловдив

21.02.2019 | Коментари: 0 | 1265 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Ако изостанем в цифровизацията, ще изостанем и в конкурентоспособността на земеделието ни, заяви днес министър Румен Порожанов при откриването на първата демонстрационна зона за електронна търговия със селскостопански стоки с Китай, съобщи аграрното министерство.
 
Демонстрационната зона е част от Инициативата 16+1 между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Пилотното й въвеждане е в Аграрния университет в Пловдив. Там работи и демонстрационен център, в който студенти ще могат да сключват реални сделки за доставка на селскостопански стоки в азиатската страна. 
 
След седмици ще бъде открита още една подобна зона, разположена на площ от 17 000 дка в кооперация „Единство” до Пловдив, допълниха от аграрното ведомство.
 
„По света има стопанства, които се управляват от мобилните телефони”, отбеляза Румен Порожанов, като подчерта важността на стратегията за цифровизация в земеделието.
 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини