о

Картофопроизводители нищят наболели въпроси в Кюстендил

Свързани с контрола от страна на БАБХ, източването на субсидии и пререгистрацията на мними земеделски производители

15.02.2019 | Коментари: 0 | 2440 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Националната асоциация на картофопроизводителите (НАК) организира съвместна среща с картофопроизводители и институции. Събитието ще се проведе в понеделник, 18 февруари в Кюстендил, в спа комплекс Стримон гардън от 10:30 часа, съобщиха от асоциацията за Фермер.БГ.
 
 
На срещата ще присъстват експерти от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ), както и от Изпълнителна агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол (ИАСАС) към Министерството на земеделието.
 
По време на събитието ще се дискутират изключително наболели въпроси, свързани с контрола от страна на БАБХ. Акцент ще се постави на регистрацията и пререгистрацията на картофопроизводителите, с цел намаляване на източването на субсидиите за обвързано производство. Друг момент от събитието ще е и задължителното спазване на закона за растителна защита.
 
С ИАСАС ще бъдат дискутирани защитените сортове картофи в Европейския съюз (ЕС), както и нерегламентираното използване на наименования на сортове и произход.

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини