о

Мароко кани български износители на изложение

Българо-мароканска търговска камара ще засили сътрудничеството между двете страни

19.02.2019 | Коментари: 0 | 559 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Родните земеделски стопани и преработватели трябва да имат възможност да излязат на добри пазари като Мароко и Северна Африка. Това заяви министър Румен Порожанов, цитиран от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.
 
Земеделският министър се срещна с посланика на Мароко у нас г-жа Закия Ел Мидауи. Тя предаде покана за участие на български фирми на най-голямото мароканско земеделско изложение. То ще се проведе от 16 до 21 април. Миналата година на него са участвали представители на 70 страни, а посетителите са надхвърлили 1 млн. души. 
 
Мароко е дистрибуционен център на стоки за останалата част от Африка. Страната може да бъде платформа за българските износители. От своя страна, България е врата за Балканите, заяви г-жа Ел Мидауи. 
 
На срещата стана ясно още, че се предвижда създаването на смесена Българо-мароканска търговска камара. Целта е да се засили търговско-икономическото сътрудничество между двете страни.
 
Министър Порожанов припомни и за други инициативи за засилване на международните контакти на България. Предстои създаването на българо-саудитска съвместна компания за инвестиции в българското земеделие. Тя е резултат от 15-месечна активна дейност с Кралство Саудитска Арабия.
 
Преди 3 седмици беше подписан и протокол от смесената българо-египетска комисия. Работи се по организирането на следваща среща с представители на бизнеса в Кайро.
 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини