о

МФ публикува Наредба за следенето на агростоки с фискален риск

Готов е проект на Наредба за реда за осъществяване на фискален контрол върху движението на агростоки с висок риск, съобщават от Министерството на финансите.

09.01.2014 | Коментари: 0 | 14033 прочитания
Автор: Фермер.БГ

Готов е проект на Наредба за условията и реда за осъществяване на фискален контрол върху движението на агростоки с висок риск на територията на Република България и изискванията към фискалните контролни пунктове, информират от Министерството на финансите (МФ). Проектът на Наредба публикуван на страницата на МФ и е представен за обсъждане до 22 януари 2014 г.

 

[news]

 

Предложеният проект има за цел създаване на ясни правила и процедури за осъществяване на ефективен фискален контрол от органите на Националната агенция за приходите (НАП). Проектът на Наредба се издава на основание чл.127з от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, уточняват от МФ.

 

Фискалният контрол върху движението на агростоки с висок фискален риск ще се осъществява в страната от органи по приходите, оправомощени от изпълнителния директор на НАП. Фискалният контрол няма да се прилага по отношение на стоките под митнически режим.

 

Извършването на фискален контрол върху движението на стоки с висок фискален риск е национална мярка, въведена в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК), която има за цел предприемане на ефективна защита на фискалната позиция и предотвратяване неплащането на ДДС, на корпоративни данъци и на данъци върху доходите на физическите лица.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини