о

Министър Греков: 2014 г. не е загубена по отношение на проекти за фермерите (ВИДЕО)

2014 г. не е загубена за земеделските производители. До май сме в преход и работим по старата програма. До средата на годината ПРСР 2014-2020 ще бъде приета, заяви министър Греков.

15.01.2014 | Коментари: 2 | 28561 прочитания
Автор: Фермер.БГ

Когато говорим за срокове, за мерки, за средства, които ще бъдат отпуснати по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 не може към момента да има конкретика. Това заяви за Фермер.БГ министърът на земеделието проф. Димитър Греков по повод публично заявена позиция на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ), че няма яснота по новата ПРСР.

 

„В никакъв случай програмата не е загубена До средата на годината ПРСР 2014-2020 г. ще бъде приета и резултатите от първите мерки, които ще стартират, ще са видими още в периода от месец юни до месец септември“, категоричен беше министър Греков. Опасенията на фермерите, че 2014 г. ще е нулева за инвестиции в аграрния сектор, Димитър Греков коментира така: „Не е вярно, че 2014 г. е загубена за земеделските производители.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА!

 

 

До края на месец май ще сме в преход и ще прилагаме старата програма, с някои промени, разбира се“. По думите на министър Греков, по програмата за новия програмен период се работи активно. „Това е важен процес и не можем да направим бърза, но необмислена крачка, защото това ще рефлектира негативно върху следващия програмен период.

 

Затова продължаваме обсъждането на програмата и призоваваме всички земеделски производители да се включат в обсъждането на представения от МЗХ първи драфт на ПРСР 2014-2020 г.“, допълни Димитър Греков.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

  • krali_marko
    16.01.2014, 10:42
    "До края на месец май ще сме в преход и ще прилагаме старата програма, с някои промени, разбира се“. ????
  • goro_N
    15.01.2014, 17:01
    г-н миснистър,не знам какво значи за вас не е загубена и какви резултати очаквате да има Юли месец. Аз като земеделец в момента съм в неведение за какво и кога ще може да се кандидстава, съответно нямам никаква готовност Юни месец да съм готов с проект. Вие как точно си го прдставяте изготвянето на проект за ден два?

Последни новини