о

Министър Танева: Иванка Багдатова-Мизова ще напусне ДФЗ

Ще има промени и в политическия кабинет на земеделското министерство

15.05.2019 | Коментари: 11 | 9128 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Зам.-директорът на Държавен фонд „Земеделие” (ДФЗ) Иванка Багдатова-Мизова, чийто телефон скандално се оказа в сайт за резервация на къщи за гости, ще бъде освободена от поста.
 
 
Новият министър на земеделието Десислава Танева съобщи това в оговор на журналистически въпрос след встъпването си в длъжност тази сутрин. По думите й със сигурност ще има промени и в политическия кабинет на аграрното ведомство. В неговия състав влизат зам.-министрите, началникът на кабинета на министъра и ръководителя на връзките с обществеността.
 
„Всичко е въпрос и на разговори. Аз имам определени виждания, които бих представила и защитила. Важно е всички решения да се вземат в режим на диалог и в убеденост, че те биха довели до резултатите, които всички търсим“, обясни Десислава Танева.
 
В отговор на въпрос дали се притеснява от проверки, тя каза, че доходите й са ясно декларирани, а също и къде живее.
 
„Това е най-тежкото министерство. Със земеделие се занимават над 100 000 души в България. Животът в селските райони зависи от земеделието. Те са изложени на тежкото администриране във връзка с получаването на подпомагане от Европа, което не може да стигне степента на опростяване, което се желае от тях. Защото трябва да спазваме процедури, правила“, коментира министърът.
 
Снимка: Фейсбук/Профил на Десислава Танева
 
В най-кратки срокове ще направя срещи с браншовите организации, за да обсъдим актуални въпроси в сектор ,,Земеделие”. В тази връзка първите ми действия като министър ще бъдат за решаването на проблемите на земеделците в краткосрочен план“, написа Десислава Танева във Фейсбук.
 
Тя допълва, че затрудненията, които срещат земеделските производители, не са никак малко.
 
„Следвам политиките на открит диалог и на планирана програма. Важно е решенията да се вземат в убеденост на всички, че ще доведат до резултатите, които търсим“, допълни министърът.
 
Днес тя е поздравила производителите на седмичния фермерски пазар, който се провежда всяка сряда пред Министерство на земеделието, храните и горите.
 
„Производители от различни градове на страната предлагат тук качествени и пресни зеленчуци, мед, яйца, сладка, сокове, сирена и други млечни продукти“, написа Десислава Танева.

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • Kaka desi
  17.05.2019, 21:20
  A Mladenov ot NAAS koga?
 • Пчела майка
  17.05.2019, 8:19
  Какво като я махнат? Смениха Порожанов с Танева. Ще сменят Багдатова с Грудев. От трън, та на глок, че е по-висок.
 • Шиши
  15.05.2019, 23:21
  Нещо в цялата суматоха зам. директорката на ДФЗ Атидже Алиева – Вели остана на заден план, а именно нейния подпис стои под повечето безобразия с „къщите за гости“.
 • депесар
  15.05.2019, 18:14
  Багдатова е наш аскер. Не я даваме
 • До КПСС-БКП
  15.05.2019, 12:16
  Заради такива глупаци, като тебе скоро само цигани и гробове ще останат тука. Само ГЕРБ? Кой от тоя ГЕРБ не е гадно ченге с партийна книжка? Европейски ориентирани само, колкото да заграбят 80% от субсидиите, а останалите да обложат с данък! Поживей малко в истинска демокрация и се върни да видиш колко са далече твоите любимци. Бугарина е прост човек. Малко синя боя и вярва, че комуниста е капиталист.
 • Георгиев
  15.05.2019, 11:19
  Тази ще дозакопа ГЕРБ в сектор Земеделие
 • КПСС-БКП
  15.05.2019, 11:15
  Тази защо ми прилича на Митю очите. Да не са братовчеди. Иначе само ГЕРБ. Престъпното терористично фашистко БСП-БКП отдавна трябваше да е забранено и да е в затвора заедно с мафиотите, които откраднаха държавното имищество след 1989 г.
 • Георгиев
  15.05.2019, 10:59
  Пак ли тази наркоманка ще ни мъти водата в Земеделието?
 • Селим
  15.05.2019, 10:47
  Ха честито
 • Фермер
  15.05.2019, 10:44
  Танева ти също незабавно трябва да напуснеш дфз и то доброволно
 • ЗП
  15.05.2019, 10:37
  И ти с нея

Последни новини