о

Мирослав Найденов: Има картелно споразумение за цената на тютюна

Мирослав Найденов заяви, че цените на тютюна ще отидат на мястото си, когато КЗК започне проверки и установи картел, както това е станало при проверките за картел при пазара на мляко, по време на управлението на Найденов.

09.01.2014 | Коментари: 3 | 14881 прочитания
Автор: Фермер.БГ


Категорично има картелно споразумение за цената на тютюна. Това заяви бившия земеделски министър Мирослав Найденов пред bTV. Според него задължително е държавата да предприеме всички мерки за да се проверят фирмите, които изкупуват тютюн. Това може да стане чрез проверка на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), както и от данъчните служби.

 

Мирослав Найденов заяви, че цените на тютюна ще отидат на мястото си, когато КЗК започне проверки и установи картел, както това е станало при проверките за картел при пазара на мляко, по време на управлението на Найденов.

 

Според Найденов ако тютюнопроизводителите настояват да се създаде Фонд Тютюн и въвеждане на минимални изкупни цени, то това би имало ефект на доминото и след това животновъди, зеленчукопроизводители и други земеделски производители също да поискат минимални изкупни цени на своята продукция, което не би имало добър ефект за сектора.

 

Найденов заяви още, че е разговарял с Председателя на Националната асоциация на тютюнопроизводителите - Цветан Филев, който е заявил, че утре протестите продължават. Той е уведомил бившия аграраен министър, че изкупната кампания на тютюна е започнала само частично и на половина по-ниски цени от миналогодишните.

 

Мирослав Найденов заяви още, че партията БАСТА не е получила съдебна регистрация. По отношение на партийното строителство, Найденов каза, че утре ще открият офис в Етрополе, а през следващите дни и на други места. Той заяви още, че според него след Февруари, след конференцията на ГЕРБ, ще има промяна на ръковдството на ГЕРБ и очаква да бъдат отнети част от правомощията на Цветан Цветанов.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • zlat
  13.01.2014, 22:59
  За голямо съжаление такава е истината имат споразумение затова днес ни изкупиха тютюна и 1,40 ст по-малко от миналогодишната цена...............
 • stefan4087
  12.01.2014, 14:26
  Мирослав Найденов заяви, че цените на тютюна ще отидат на мястото си, когато КЗК започне проверки и установи картел, както това е станало при проверките за картел при пазара на мляко, по време на управлението на Найденов. Ми защо не проверявахте за картелно споразумение и при изкупуване на зърно, тютюн?Или при вас не ги е имало?При твоето управление орязахте всичко, което беше извоювано в земеделието-национални доплащания,вдигане на осигуровките три пъти, премахване на акциза, повишаване годините за пенсия,за да мре народа без да се пенсионира. За ток и горива да не говорим. Бонусите за милиони дето си раздавахте? Иначе доходите ги замразихте за простолюдието. А си дадох и два пъти гласа за вас. Не, че сегашните престъпници са по- стока!Нищо не казваш за твоя приятел, дето черпи в НС,че е направил първия милиард?Айде бегай! Всички сте престъпници до един!
 • silvi11
  10.01.2014, 18:17
  А защо всички мълчаха за картелните споразумения за цените на зърното?

Последни новини