о

На още едно място приемат заявления за Кампания 2019. Вижте къде

Вижте какви документи трябва да занесете в общинската служба по земеделие в Перущица

21.03.2019 | Коментари: 2 | 11035 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Местните власти в община Перущица се включиха в информирането на земеделските стопани за началото на тазгодишната кампания по директните плащания.
 
 
Подаването на заявления за директни плащания за Кампания 2019 – Опознаване на земеделските земи, в града ще се извърши в два периода. Първият е определен за следващата седмица - от 25 до 29 март, а вторият частично ще съвпадне с великденските празници, като е насрочен за 25-30 април.
 
Общинската служба по земеделие припомни на фермерите, че от 8 март тази година е в сила промяна на Наредба № 5 от 2009 г. за реда и условията за подаване на заявления по схеми и мерки за директни плащания. 
 
Едно от изискванията е за регистрацията на заявлението стопанинът да представи задължително адрес на електронна поща за кореспонденция, актуален номер на мобилен телефон, номер на банкова сметка и лична карта.
 
 
Срокът за подаване на заявления без санкции е до 15 май тази година, а от 16 май до 10 юни документите ще се приемат със санкция от 1% за всеки просрочен ден. 
 
На въпроса в анкетата на Фермер.БГ „Имате ли затруднения при подаването на заявления по Кампания 2019 за директните плащания?“ близо 78% (133 човека) от общо 171 участници потвърждават, че срещат проблеми.
 
За 57% (97 човека) проблемът е, че общинските служби по земеделие все още не приемат заявленията. Други 10% (17 човека) отбелязват, че нямат информация за тазгодишната кампания, а 11% (19 човека) чувстват прекалена тежест от големия брой документи, които се изискват в аграрния сектор.
 
На другия полюс са стопаните, които заявяват, че нямат проблеми с кампанията тази година. 11% (19 човека) казват, че никога не подават документи толкова рано. Други 3% (6 души) заявяват, че вече успешно са внесли заявленията си, а 2% (4 човека) отбелязват, че добре познават правилата и затова нямат проблеми.
 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

  • Х
    22.03.2019, 15:06
    Има такъв орган и този орган сме ние земеделците и народа на България и крайно време е този министър и това крадливо правителство със своите поставени измислени земеделци да си ходи, че само обатачват всичко и забавят плащанията, а да не говорим за орязания слой. Как е възможно ливади които се косят от 20 години да бъдат извадени от слоя, също и места засети с картофи е няма по голяма наглост от това. АМА НАКРАЯ ЩЕ ИГРАЯТ ТОЯГИ МИ СЕ СТРУВА.
  • 12345
    21.03.2019, 14:37
    кампанията реално никъде не е започнала още Служителите на общинските служби нямат пароли за достъп Нямали някои орган в тази държава които да потърси отговорност от МЗХГ че за поредна година по необясними причини кампанията по директни плащания ще започне със закъзнение.

Последни новини