о

Над 2 000 животни в Благоевградско са ваксинирани срещу бяс

Епизоотичната комисия прие решение да бъде извършена ваксинация срещу бяс на всички кучета, котки и домашни животни, излизащи на паша.

04.07.2014 | Коментари: 0 | 4712 прочитания
Автор: Фермер.БГ

Над 2 000 домашни животни, основно излизащи на паша, бяха обхванати в кампанията за мерки срещу разпространението на болестта бяс на територията на община Благоевград.

 

Кампанията бе извършена под контрола на официалните лекари към Областна дирекция по безопасност на храните - Благоевград. Акцията е превантивната мярка във връзка с констатиран случай на болестта бяс при лисици в землището на с.Хърсово.

 

В Областната администрация Благоевград беше проведено заседание на областната епизоотична комисия под ръководството на областния управител Муса Палев. Бяха набелязани мерки за недопускане на разпространение на заболяването на територията на област Благоевград.

 

Беше обявено възникнало огнище бяс, а трикилометровата зона около селото беше поставена под специален надзор. С превантивна цел епизоотичната комисия забрани придвижването на животните в други населени места до вдигане на ограничителните мерки.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини