о

НОА организира семинар по актуални проблеми в овцевъдството

„Технологични решения и механизиране на производствените процеси във ферми за отглеждане на овце и кози“ е темата на семинар, който ще се проведе на 6 юни.

05.06.2014 | Коментари: 0 | 18593 прочитания
Автор: Фермер.БГ

„Технологични решения и механизиране на производствените процеси във ферми за отглеждане на овце и кози“ е темата на семинар, който ще се проведе на 6 юни в Каолиново, област Шумен, съобщи за Фермер.БГ Бисер Чилингиров, председател на Националната овцевъдна асоциация (НОА).

 

Чилингиров допълни, че предстоящата среща е част от инициативата на браншовата организация за организиране на дискусии по актуалните проблеми на овцевъдството в цялата страна. Информационната среща е организирана от Селскостопанска академия, Националната овцевъдна асоциация и Националната служба за съвети в земеделието.

 

На семинара проф. дсн Живко Кръстанов, Земеделски институт – гр. Стара Загора ще разясни на фермерите механизирането на производствените процеси във фермите за отглеждане на дребни преживни животни, възможните технологични решения на процесите на хранене и доене, както и събирането и съхранението на оборски тор, и технологичните изисквания при изграждане на съоръжения за съхранение на оборска тор.

 

Експертите от Териториалните областни офиси към НССЗ в гр. Шумен, Разград и Силистра ще представят възможностите за подпомагане на земеделските производители, през новия програмен период 2014 – 2020 г. Семинарът ще се проведе в гр. Каолиново, обл. Шумен, читалище "Просвета“, пл. "Украйна" № 4.

 

 

ПРОГРАМА НА СЕМИНАРА

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини