о

Одобриха индикаторите за новата ОСП

Чрез тях ще се следят заложените приоритети на всяка държава членка за следващия програмен период

05.12.2018 | Коментари: 0 | 4260 прочитания
Автор: Специално от Брюксел: Христина Василева, Фермер.БГ
Днес бяха одобрени индикаторите за новата Общата селскостопанска политика. Това съобщи Софи Хелайн, от Главна Дирекция „Земеделие“ в Европейската комисия. 
 
Индикаторите ще се залагат като приоритети в стратегическите планове, които всяка държава членка ще изготви. 
 
 
Общата работа на оценката (Сommon monitoring and evaluation framework - CMEF), позната досега като мрежа за оценка на резултатите на изпълнението на ОСП е разработена, за да се види какъв е ефектът от аграрната политика на Стария континент.
 
Чрез самите индикатори ще се наблюдава дали приоритетите, които страните-членки са си поставили, ги спазват или стоят на едно ниво и няма действия по тях, обясни Хелайн. 
 
До момента са разработени 9 категории – подкрепа на доходите от земеделие, действия срещу промените в климата, опазване на околната среда, ориентация на пазара, биологично производство, качество на водата и достъпност, работа и растеж в аграрния сектор, качество на почвата и биологично разнообразие. 
 
 
Чрез индикаторите заложените цели на всяка страна ще се следят, а с данните от минали години могат да се направят сравнения между държавите и общото ниво на ЕС. 
 

Следете темата и на cap4us.fermer.bg

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини