о

Подпомагат фермери с 1,5 млн. лева, за да застраховат продукцията си

Документи ще се приемат до 31 юли

18.03.2019 | Коментари: 0 | 2595 прочитания
Автор: Фермер.БГ
От днес, 18 март, стартира приемът по схемата за подпомагане „Помощ за съфинансиране на застрахователни премии при застраховане на селскостопанска продукция“. Документи ще се приемат до 31 юли 2019 г.
 
 
Бюджетът за държавната помощ за 2019 г. е 1,5 млн. лева. Той беше утвърден по време на заседание на Управителния съвет (УС) на Държавен фонд „Земеделие“.
 
Максималният размер на подкрепата, която може да получи един земеделски стопанин, е до 65% от стойността на застрахователната премия. Сумата за подпомагане e до 195 лв./ха при размер на застрахователната премия от 300 лв./ха. 
 
На подпомагане подлежат полици, издадени след подаване на заявление за кандидатстване.
 
Стопаните трябва да представят застрахователните си полици в отделите „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане“ (ПСМП) на областните дирекции на ДФ ”Земеделие” до 31 август. Срокът за изплащането на средствата е до 10 работни дни след сключване на договорите между земеделския стопанин и ДФЗ.
 
Помощта се предоставя на земеделски стопани, които са регистрирани по реда на Наредба № 3 от 1999 г. и нямат задължения към Държавен фонд „Земеделие” и държавния бюджет.
 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини