о

Полско месо - в центъра на скандал със салмонела

Чехия нареди инспекция на говеждо от Полша заради случай на салмонела

21.02.2019 | Коментари: 2 | 855 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Чешките власти ще проверяват целия внос на говеждо месо от съседна Полша. До тази мярка се стигна, след като беше открита салмонела в партида от 700 кг полско месо, съобщи чешката агенция CTK, цитирана от Ройтерс.
 
Чешкият министър на земеделието Мирослав Томан е казал, че правителството обмисля забрана на целия внос на месо от Полша, допълни Агенцията.
 
Новият скандал идва едва месец след случая на болни крави в полска кланица. Тогава видеозапис на местна телевизия показа как заразено месо се подготвя за продажба. По-късно се установи, че Полша е изнесла 2700 кг от съмнителното говеждо в страни от Европейския съюз.
 
Всички тези нередности може да се отразят пагубно на полския експорт на месо. Числата сочат, че от произвежданите около 560 хил. тона говеждо на година страната изнася 80-85%.
 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

  • чичо Юсуф
    21.02.2019, 18:16
    Абе чичо Юсуф, батка, ама ти си голям неграмотник, бре ..! В кое училище учи този български език, а?
  • Юсуф
    21.02.2019, 12:35
    А покръй нас колко навнасят и турят на салами и ужким хубави и скапи мезета.тук няма никакав контрол на храната внася се само 3 качество

Последни новини