о

Порожанов: Промените в Училищните схеми са резонни

Директорите на училищата сами ще следят за качеството на доставките

14.02.2019 | Коментари: 0 | 1167 прочитания
Автор: Весела Ванева, Фермер.БГ
Промяната, която направихме вчера в Училищните схеми, е абсолютно резонна. Най-важната част е, че дадохме възможност на директорите на училищата да вземат окончателното решение за доставчика. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов пред журналисти край Свиленград.
 
 
На 13 февруари министерски съвет одобри поредната промяна в Наредбата за условията и реда за прилагане на субсидираните схеми за предоставяне на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти в учебните заведения – „Училищен плод“ и „Училищно мляко“. С промените в наредбата се опростява изборът на заявител, отпада служебният избор и предоставят се по-големи права на директорите на учебните заведения при избора на доставчици. 
 
„В предходния вариант акцентирахме върху определени преференции на производители. От друга страна дадохме възможност на директорите да имат право да прекратяват отношения с доставчика, ако той не е коректен и да изберат нов“, обясни министър Порожанов.
 
По думите на аграрния министър оттук нататък директорите на училищата сами ще следят за качеството на доставките и те сами ще носят отговорност.
 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини