о

Преброяват животните във Варненско

Кметовете подготвят доклади за броя на животновъдните обекти и свинете

15.01.2019 | Коментари: 0 | 3538 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Областната дирекция по безопасност на храните във Варна е изпратила предписание на кметовете в общините в региона да извършат преброяване на всички животновъдни обекти. Това каза нейният директор, д-р Златина Димова, пред Агенция „Фокус“.
 
От тях се изисква да изготвят доклад и за броя на свинете, отглеждани както в частни дворове, така и за месопреработвателни предприятия. По нейните думи след случаите на африканска чума в село Тутраканци миналата година и последвалото преброяване на животните в частните дворове не са подадени точни данни.
 
Това налага Агенцията да издаде заповед, с която да изисква от кметовете актуална информация за всички видове животновъдни обекти във Варненско. Така ще стане ясно дали се спазват общинските наредби за отглеждане на определен брой животни в едно лично стопанство. И дали всички животновъдни обекти са регистрирани, допълни д-р Димова.
 
Точен срок не е поставен, но от Агенцията очакват докладите да са предадени до няколко седмици.
 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини