о

Путин е готов да вдигне продоволственото ембарго

Според руския президент въвеждането на санкциите не е изиграло положителна роля за никого

23.03.2019 | Коментари: 1 | 2523 прочитания
Автор: Фермер.БГ

Руската федерация ще свали ответните санкции в случай че ЕС отмени своите ограничения в областта на земеделието. Това заяви президентът Владимир Путин по време на среща с ръководителя на делегация от френски политици, президента на асоциация „Франко-руски диалог“ Тиери Мариани, пише изданието Meatinfo.

Ниската конкурентоспособност - ключов фактор за положението в млечния сектор

Моят отговор няма да зарадва руските земеделски производители, но съм принуден да кажа, че ако европейските санкции бъдат свалени, то, разбира се, ние от своя страна ще сме принудени да отменим ответните мерки, тъй като няма да са налице първоначалните причини, поради които ги въведохме, каза Путин.

По думите му въвеждането на санкции не е изиграло положителна роля за нито една страна в конфликта. Той признава обаче, че рестрикциите са се превърнали в стимул за руските фермери.

Владимир Путин напомни, че Русия е заела първо място в света по износ на пшеница, оставяйки зад себе си САЩ и Канада. Същото се е случило и по отношение на птичето и свинското месо.

В момента нашата задача е да разширим присъствието си на китайския пазар, т.е. имаме напълно покрити вътрешни потребности, добави президентът.

Говорейки за възможността за отмяна на контрасанкциите, той подчерта, че чуждестранните производители на земеделска продукция трудно ще си отвоюват обратно предишните позиции.

Като цяло тези ненормални икономически отношения, които се дължат на политически съображения и са наложени от прилагането на политически инструменти, нанасят само вреди, подчерта Путин.
  

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

  • Кой го казва
    23.03.2019, 19:06
    Каква е тази измислена статия? Кой го интересува, какво мисли Путин за санкциите? Като са толкова доволни и успели в икономиката, да си живеят и да си строят живота нов. Да продават на Китай най-многото произведена в света пшеница, пилешко и свинско. Ако иска да продава или да купува и от други, да е така добър да спазва международното право.

Последни новини