о

Шест областни офиса работят за овцевъди и козевъди

Те се намират в Стара Загора, Шумен, Добрич, Пазарджик, Варна и Разград

20.02.2019 | Коментари: 4 | 3637 прочитания
Автор: Христина Василева, Фермер.БГ

Шест са областните офиси, които вече работят на пълни обороти в помощ на членовете на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА), научи Фермер.БГ.

 

 
Преди време съпредседателят на НОКА съобщи, че от началото на 2019 г. подобни информационни офиси ще заработят в 13 офиси. Идеята е в тях да бъдат назначени експерти, които  безплатно да оказват нужното съдействие на фермерите при попълване на техните заявления за субсидиране, дневници, хуманно отношение и осигуровки.
 
Намирането на кадри обаче изиграва лоша шега.
 
„Към момента постоянно работят общо шест офиса. Те се намират в Стара Загора, Шумен, Добрич, Пазарджик, Варна, Разград. Много от хората обаче, които бяхме селектирали за назначаване не успяват да се справят с материята и не познават нормативната уредба. А това са обучени кадри на земеделската администрация. Явно процесът ще бъде малко по-бавен, но така или иначе вече сме го започнали, спиране – няма“, коментира Симеон Караколев.
 
Идеята е изцяло на асоциацията, като земеделските офиси се финансират от нея. 
 
„Все пак асоциациите сме затова. Много по-редно е браншовите асоциации да бъдат в тази ползва на фермерите, а не да изписват командировъчни или големи заплати“, категоричен е Караколев.
 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • Иван Петров
  21.02.2019, 0:05
  Браво г-н Караколев!Некомпетентни кадри с 8-10 години в сферата на земеделието!Не могат всички да са компетентни като вас в усвояването на европейски пари.Назначаваш,Получаваш,уволняваш.Евала!Но има още траншове.Колко „некадърници”трябва да назначиш и уволнощ?
 • Христо Шекеров
  20.02.2019, 19:44
  Караколев , предлагам Иван Иванов да го назначиш в областния офис на фермера с козите , да видим тогава какво нема да им хареса !?
 • Иван Иванов
  20.02.2019, 13:25
  Тези кадри наистина не са компетентни, но това е така защото се назначават хора, които не са виждали нито кошара, нито животни и цял живот са топлили седалката на някой офис стол. За тази работа трябват хора, които разбират имат практически познания на терен и едновременно с това административни умения. Трудна задача г-н Караколев.
 • ferma kozi
  20.02.2019, 12:04
  Само там ли има животни

Последни новини