о

Ще има ли Консултативен съвет по тютюна през март?

НАТ-2010 настоява за еднодневни договори за сезонни работници и в сектор „Тютюн“

20.02.2019 | Коментари: 1 | 5590 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Консултативният съвет по тютюна към Министерството на земеделието, храните и горите трябва да се свика на заседание в периода между 11 и 22 март. За това настояха в писмо до министър Румен Порожанов от Националната асоциация на тютюнопроизводителите (НАТ–2010).
 
При определянето на тези дати Асоциацията взема предвид публикувания Индикативен график за извършване на плащания по схемите и мерките за директни плащания за Кампания 2018.
 
Тютюнопроизводителите настояват да се обсъди въпросът защо техният сектор е изключен от възможността да ползва сезонни работници с еднодневни договори. Затова те предлагат да се включи точка в дневния ред, „разрешаваща този дискриминационен спрямо бранша казус“, пише в писмото на НАТ–2010. 
 
Проектът за дневен ред на Консултативния съвет включва още анализ и резултати от изкупната кампания на тютюна от реколта 2018, мястото на тютюна в бъдещата Обща селскостопанска политика (ОСП) на Европейския съюз след 2020 г. и ставките по Преходна национална помощ за тютюн за Кампания 2018.
 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

  • KIrjali
    20.02.2019, 14:42
    Ne moje hora rabotili minaliya vek da prodaljavat da polucavat pari za tutun(preorientirane nikoy ne go pravi) tryabva da se pomaga na sega rabotestite.

Последни новини