о

Ще излязат ли 70 000 ирландски говедовъди от бизнеса?

Асоциация на фермерите предупреждава за последиците от подобен развой на отношенията с ЕС

10.02.2019 | Коментари: 0 | 2090 прочитания
Автор: Фермер.БГ

Ирландската говедовъдна промишленост може да загуби около 70 000 фермери-производители на говеждо месо, ако Великобритания излезе от ЕС, без да има сключено търговско споразумение между двете страни, съобщи изданието Irish Times.

Идва ли търговска буря за световното свиневъдство?

В този случай митата върху ирландската земеделска продукция, изнасяна в ЕС, може да достигнат 1,7 млрд. евро на година, като 700 млн. евро ще бъде стойността само на митническите такси, прилагани спрямо ирландското говеждо месо. Това заявиха представители на Ирландската асоциация на фермерите  (IFA).

Промишлеността просто не може да бъде жизнеспособна при такива ставки, категоричен е представител на IFA в интервю пред ирландския вестник.

Брекзит без сделка между Великобритания и Европейския съюз може да доведе до дефицит на хранителни продукти и ръст на цените в британските магазини. За това предупредиха членовете на Британския консорциум на предприятията за търговия на дребно, съобщи Euronews.

В свое писмо консорциумът напомня, че Великобритания внася от ЕС 70% от потребяваните в страната бързо развалящи се плодове, 80% от доматите и 90% от марулята. 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

Все още няма коментари

Последни новини