о

Стартира системата за електронни услуги на ДФЗ

Първите данни ще са по мярка 10 и 11 от ПРСР 2014-2020

05.12.2018 | Коментари: 5 | 17309 прочитания
Автор: Фермер.БГ

Дългоочакваната система за електронни услуги (СЕУ) на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) започна да функционира, съобщиха от пресофиса на фонда.

 

Нова електронна услуга за земеделските стопани

 

Чрез нея земеделските стопани могат да проследят данните от извършените проверки на външни институции. Първата публикувана информация в системата е за кандидатите по мярка 10 „Агроекология и климат” и мярка 11 „Биологично земеделие” от ПРСР 2014-2020. 

 

Бенефициентите могат да проверят състоянието на парцелите, пчелините и животните, както и данните от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ) и Дирекциите на Националните паркове за Кампания 2018.

 

Данните са налични в Системата за електронни услуги на фонда, която е достъпна след регистрация на индивидуален потребител. Ако кандидатът няма създаден профил е необходимо да подаде заявка за регистрация на потребител чрез линка под полето за „Идентификация на потребител“. След подаване на заявката следва да се яви в Областна дирекция на ДФЗ – РА, за да се идентифицира и достъпът му да бъде активиран.

 

При установяване на разминавания в данните, кандидатите могат да се обръщат към: контролиращото лице, с което имат сключен договор, дирекцията на съответния национален парк, който им е издал разрешителното за паша или към ИАСРЖ.

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

 • proba
  06.12.2018, 10:56
  Благодаря за ценните съвети! Можете ли да ми пишете с кой да се "свържа централно"? НА ДФЗ.бг Няма телефони на Информационния отдел, нито на програмистите в ДФЗ. При регистрацията също няма никакви данни за контакти! На телефоните за информация на дфз.бг , разбира се изобщо не разбират за какво става дума... Не е ли редно да сложат на сеу.дфз.бг, някакъв начин за свръзка при проблем със тестовия им сайт?!
 • е-фермер
  05.12.2018, 15:36
  Свържете се с централно и им кажете, кой ви е казал че това. Аз ходих миналата седмица в сряда и ми активираха профила за 1 мин. Пях първият им... Даже самата служителка се учуди колко лесно стана... Кофтито е да биеш път за да си покажеш само личната карта, но пък и няма друг начин да са сигурни, че тази регистрация е от теб...
 • proba
  05.12.2018, 15:31
  Ходих - три пъти (понеделник, вторник и сряда)! Системата им не позволява активацията, още!
 • е-фермер
  05.12.2018, 14:30
  Отиди лично в Областна дирекция на ДФЗ! Иначе как ще разберат дали си ти! Става за 1 мин.
 • proba
  05.12.2018, 14:10
  Oт петък чакам верификация от офис на ДФЗ. Още не знаят милите, какво и ка се прави...

Последни новини