о

Стопани поискаха нов Закон за кооперациите

Кооператори настояват за равнопоставеност с другите земеделски производители

06.02.2019 | Коментари: 2 | 3751 прочитания
Автор: Фермер.БГ
Представители на земеделски кооперативи в Добруджа настояха за изработване на нов Закон за кооперациите по време на среща с председателя на парламентарната Комисия по земеделието и храните Десислава Танева в Добрич.
 
 
Участници в срещата се обявиха против проекта, предложен от  председателя на Националния съюз на земеделските кооперации в България, тъй като според тях той ограничава кооператорите в съществуващите сега структури. 
 
Десислава Танева разясни, че такъв законопроект не е внасян в Народното събрание, нито е приет от Министерския съвет. Не е предвиден и в плана за законодателството в Министерството на земеделието, храните и горите, нито е предлаган за обществено обсъждане.
 
 
Председателите на кооперации от Добричка област представиха исканията си за промени в техния закон, които да им позволят да бъдат конкурентоспособни на останалите оператори в сектора и на земеделски производители, които работят под друга правна форма.
 
Дискусията завърши с извода, че ако земеделските кооперации постигнат консенсус за определени текстове, няма проблем при предстоящата подготовка на нов Закона за поземлените отношения да бъде включена и темата за кооперациите, като се направят съответните промени. 
 
„Изначално целта на този законопроект беше той да обхваща всички правоотношения, свързани със собствеността и ползването на земеделските земи в България и да има равнопоставеност“, подчерта Десислава Танева.
 
Срещата в Добрич беше открита от народния представител Даниела Димитрова, която е сред инициаторите на обсъжданието. 
„За нас е много важно да ви подкрепим, защото вашият отрасъл е структурно звено за нашата област. Важно е да чуем предложенията ви за бъдещето на кооперациите“, каза депутатът. 

 

© 2019 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!

Коментирай

Моля, въведете Вашето име!
Моля, въведете вашият коментар!
Моля, потвърдете, че не сте робот!

Редакцията на Фермер.БГ не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Коментари

  • Fermer
    07.02.2019, 8:22
    Хахахахаха. Абсолютно си прав колега.
  • В.Николов
    06.02.2019, 10:34
    Танева закон за кооперациите и приляга да пише. Тя си е комунист по убеждение. Ама най добре нищо да не пипа, че след нейните творения " трева не никне "

Последни новини